Klasy pierwsze gastronomiczne, spoglądając na popisowe dania swoich starszych kolegów i koleżanek, zaskakują swoich nauczycieli. Uczniowie klasy 1TŻGp przysyłają receptury na wyśmienite desery z wykorzystaniem owoców sezonowych i dań z warzyw, polecają między innymi: ciasto kruche z malinami i delikatną pianką, kocie oczka, gorące lody, ciasto amerykańskie, racuchy z jabłkami, faszerowaną cukinię kaszą jaglaną.
Klasa 1TŻGg proponuje szeroki asortyment zup: chłodniki, kremy, czyste: grzybową, czosnkową, ogórkową, ziemniaczaną, barszcz, rosół.
Uczniowie w fotorelacjach nie tylko prezentują receptury, ale także poszczególne etapy procesu produkcyjnego- pracują zwinnie jak majowe jaskółki, oczywiście zgodnie z zasadami bhp. Nauczyciele przedmiotów zawodowych dziękują za wyśmienite dania i gorąco wszystkich pozdrawiają.