W pierwszych dniach kwietnia, w pracowni gastronomicznej, zostały zorganizowane warsztaty kulinarne dla uczniów Szkoły Podstawowej z Popowic. Pomocą młodszym kolegom i koleżankom, służyła grupa pierwsza klasy 3TŻg pod czujnym okiem pani Doroty Marcisz-Kulig.
Młodzież wykonała piękne pierniczki z motywem Świąt Wielkanocnych. Poza tym uczniowie dokonali degustacji babki wielkanocnej. Przy okazji młodzież zapoznała się ofertą edukacyjną naszej placówki.
Opiekunem gości był ksiądz Tomasz Starzec, który również próbował swoich sił przy produkcji surówki z selera- można by rzec , że ma talent i smykałkę kulinarną.
Następnie uczniowie w towarzystwie księdza oraz nauczyciela, pani Eweliny Gajdosz- Śliwa, przeszli do głównego budynku naszej szkoły przy ul. Daszyńskiego. W ten sposób mogli lepiej zaznajomić się z funkcjonowaniem Zespołu Szkół w Starym Sączu.