W przedświąteczny poniedziałek, 11 kwietnia, w naszej szkole odbył się szkolny konkurs na Aranżację stołu wielkanocnego. W rywalizacji wzięły udział klasy żywieniowe:
I GT, II GT, III TŻg i III TŻp. Każda klasa wytypowała zespół składający się z 2 uczestników. Regulamin konkursu uwzględniał symbole związane z Wielkanocą tj. koszyczek ze święconką, palma, stroiki, pisanki oraz potrawę lub deser świąteczny
Uczniowie wykazali się wielką pomysłowością i kreatywnością. Ocenie podlegały:
- ułożenie zastawy stołowej zgodnie z przyjętymi zasadami obsługi,
- przygotowanie i sposób podania potrawy lub deseru wielkanocnego,
- zgodność nakrycia z tematyką konkursu,
- pomysłowość i oryginalność dekoracji,
- elegancja i estetyka stołu.
Nad konkursem czuwały panie Dorota Kulig-Marcisz oraz Beata Łęczycka. Jury w składzie: kierownik szkolenia praktycznego pani Justyna Sowińska, pani pedagog Elżbieta Wójcik oraz pan Sylwester Klimek po długiej naradzie wytypowało zwycięski zespół.
I miejsce: klasa III TŻg,
II miejsce: klasa I GT
III miejsce: ex aequo klasa II GT i III TŻp.
Wszystkim uczestnikom gratulujemy sukcesu, dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie pięknych oraz ciekawych aranżacji stołów. Nagrody zostaną wręczone po Świętach Wielkanocnych.