Dnia 18.04. w ramach innowacji gastronomicznych zorganizowano „Dzień deseru”. Uczennice kl. I TŻ z grupy drugiej, inspirując się literaturą fachową i recepturami zaczerpniętymi z Internetu, wykonały desery. Podzieliły się na dwu- i trzyosobowe zespoły, z których każdy przygotował po dwa desery.
Dziewczęce drużyny „pracowite jak mrówki” starały się, jak najlepiej wykonać wybrane przepisy. Przygotowały m.in.: tiramisu w kielichu, sernik na zimno z truskawkami, tartę truskawkową, kasztanki czekoladowe w posypce kokosowej, snikersy w słoiczku, ciasteczka z kolorowymi drażetkami i zieloną niespodziankę w kielichu.
Wszystkie deserowe przysmaki prezentowały się znakomicie i smakowicie. Uczennice (pod opieką pani Beaty Łęczyckiej) wykazały się kreatywnością i kulinarną wyobraźnią. Po prezentacji utrwalonej na zdjęciu odbyła się degustacja.