Wśród uczniów naszej szkoły są tacy, którzy od pierwszej klasy wiedzą, co chcą w życiu robić. Należy do nich ambitny, zdolny, pracowity oraz stawiający na rozwój zawodowy z klasy 1 TŻ – Miłosz Grząbel-Mikulski. Miłosz oprócz nauki, zaangażowania w szkolne życie, pełnienia funkcji przewodniczącego klasy, swój prywatny czas w pełni wykorzystuje, rozwijając się zawodowo.
Wiedzę zdobywa nie tylko na przedmiotach zawodowych gastronomicznych, ale stale szlifuje swoje umiejętności przy najlepszy kucharzach sztuki kulinarnej, w różnych renomowanych restauracjach, hotelach czy studiach kulinarnych. Współpracował między innymi z:
Kurtem Schellerem – szwajcarskim szefem kuchni, krytykiem kulinarnym, założycielem Akademii kulinarnej,
Januszem Gancarczykiem – szefem kuchni Hotel Lemon, doradcą kulinarnym i współwłaścicielem w: Cook Nook – Studio kulinarne,
Januszem Myjakiem – szefem kuchni Hotel Dr Irena Eris,
Jakubem Wolskim – uczestnikiem VI edycji programu „Hell's Kitchen” oraz pomysłodawcą i głównym kucharzem „Rock Food Truck” i „Soul Food Bistro”.
Brawo Miłosz – jako nauczyciele zawodu jesteśmy z Ciebie bardzo dumni, wielkie gratulacje składamy również rodzicom. Jesteś wzorem do naśladowania dla swoich koleżanek i kolegów.