W piątek (22.09.) klasa 3TŻG/TOT uczestniczyła w wycieczce zawodowej. Wyjazd zorganizowała pani Dorota Kulig-Marcisz, a dodatkową opiekę sprawował pan Damian Borkowski. Tym razem młodzież gościła w Hotelu Czarna Owca w Piwnicznej-Zdroju.
Uczniowie zapoznali się z układem funkcjonalnym hotelu, usytuowaniem sal konferencyjnych, restauracji, baru, wyposażeniem pokoi, apartamentów oraz spa. Młodzież mogła także poznać bogatą ofertę karty menu, liczne atrakcje, które oferuje hotel gościom np. wieczory góralskie czy seanse i noce saunowe.
Składamy serdeczne podziękowania dla pracowników hotelu za poświęcony czas, rzetelne i kompetentne przedstawienie organizacji pracy w kuchni, restauracji, części spa i pobytowej.
!!!! Przekazujemy również informację, że istnieje możliwość odrobienia praktyk zawodowych dla młodzieży technikum jak również szkół branżowych. !!!!!! (kucharz, cukiernik, kelner, pomoc kuchenna, masażysta – szkoła branżowa, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik obsługi turystycznej)