W przedświąteczny poniedziałek (25 marca) odbył się Szkolny konkurs gastronomiczny, w którym trzeba było wykazać się umiejętnością nakrywania i dekoracji stołów wielkanocnych. Oceniany był dobór bielizny stołowej, zgodność nakrycia z opracowanym menu, estetyka i dekoracje, wkład pracy własnej i pomysłowość.
Stoły prezentowały się pięknie. Każda klasa wykazała się kreatywnością, dokładnością i wiedzą z zakresu obsługi konsumenta. Elementy dekoracyjne były tradycyjne i nawiązywały do tematyki. Po dokonaniu oceny wyniki przedstawiają się następująco:
miejsce I zajęła kl. 2 TŻG, którą reprezentowały – Franczyk Julia i Karolina Kaczor,
miejsce II – kl. 1 TŻG w składzie – Julia Lelito i Magdalena Tokarz,
miejsce III – kl. 3 TŻG reprezentowana przez – Katarzynę Rucińską i Magdalenę Ogorzały,
miejsce IV – kl. 4 TŻG, którą reprezentowały – Wiktoria Jarosińska i Julia Papież.
Konkurs podsumował pan dyrektor Grzegorz Skalski, wręczając wspólnie z nauczycielami gastronomii dyplomy oraz nagrody. Mamy nadzieję, że pokonkursowe zdjęcia będą pomocne i inspirujące na nadchodzący czas przygotowań do świąt.
Zespół Przedmiotów Gastronomicznych życzy wszystkim zdrowych, spokojnych i smacznych