slide-2.jpg
„Moje zdrowie moje prawo” hasło tegorocznych Dni Zdrowia

Na pracowni gastronomicznej klasa III Technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczyciela Doroty Kulig-Marcisz wykonała potrawy prozdrowotne. Młodzież opracowała autorskie receptury: królowały dania główne, desery, koktajle.

Było smacznie zdrowo, kolorowo, a oto ich dzieła: tofu po sądecku z dzikim ryżem i brokułami, ciasto marchewkowe, owocowo-wiosenne szaleństwo, ryż na dziko z warzywami, krwawa rozkosz, zielony pudding z chia, natką pietruszki i owocami, muffinki bananowo-owsiane, zdrowy deser z owocami i granolą, chleb wieloziarnisty z pastą z awokado, witalne kanapki z pastami, wiosenna sałatka z wędzonym tofu, orzeźwiający deser na zimno, placuszki bananowe, owsianka na spokojny sen.

Brawo za pomysłowość ! Wszystkich zachęcamy do zdrowego odżywiania i sprawdzenia swoich umiejętności kulinarnych 😉 – receptury u autorów wykonania.

Galeria zdjęć >>>