slide-1.jpg
Nowe trendy żywieniowe i tradycja w naszej kuchni

Dn. 15 maja w pracowni gastronomicznej odbyły się nietypowe warsztaty szkoleniowe, których celem była wymiana doświadczeń pomiędzy pokoleniami. Na zajęciach z gastronomii gościliśmy studentów Uniwersytetu Trzeciego Wieku, którzy przyglądali się naszym zajęciom, a nawet brali w nich aktywny udział.

Seniorzy mogli zobaczyć nowe trendy w gastronomii – młodzież klasy 2 TŻG pod okiem pani Małgorzaty Zięby zorganizowała i przeprowadziła pokaz:

- flambirowania  potraw – ( sporządzanie potraw płonących ),

- wypieku nietuzinkowych ciasteczek z  ciasta Filo,

- sporządzania mono deserków,

- carvingu w owocach i warzywach.

Za tydzień ciąg dalszy naszych ciekawych zajęć, na których już będziemy  pracowali wspólnie i oczywiście kolejna relacja z warsztatów.

Galeria zdjęć >>>