slide-4.jpg
Warsztaty Pokoleniowe

W środę, 22. maja, odbyła się kolejna część warsztatów, które przeprowadzone zostały  w pracowni gastronomicznej naszej szkoły. Wzięli w nich udział uczniowie klasy 2 TŻG pod kierunkiem pani Małgorzaty Zięby oraz studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku ze Starego Sącza.

Tematem warsztatów były potrawy kuchni chińskiej – wykonywano m. in.:

- Skrzydełka glazurowane z ryżem,

- Surówkę z kapusty białej z sosem słodko- kwaśnym,

- Sałatkę chińską,

- Banany  w karmelu i sezamie.

Było bardzo ciekawie, wesoło i oczywiście, pysznie.

Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku przekazali nam wiele interesujących wiadomości ze świata kulinariów, skupiając się bardziej na tradycyjnych potrawach. My podzieliliśmy się z nimi wiedzą gastronomiczną, bazującą na nowych trendach kulinarnych, które chętnie poznajemy i wdrażamy podczas zajęć lekcyjnych . 

Galeria zdjęć >>>