W środę, 22. maja, odbyła się kolejna część warsztatów, które przeprowadzone zostały w pracowni gastronomicznej naszej szkoły. Wzięli w nich udział uczniowie klasy 2 TŻG pod kierunkiem pani Małgorzaty Zięby oraz studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku ze Starego Sącza.
Tematem warsztatów były potrawy kuchni chińskiej – wykonywano m. in.:
- Skrzydełka glazurowane z ryżem,
- Surówkę z kapusty białej z sosem słodko- kwaśnym,
- Sałatkę chińską,
- Banany w karmelu i sezamie.
Było bardzo ciekawie, wesoło i oczywiście, pysznie.
Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku przekazali nam wiele interesujących wiadomości ze świata kulinariów, skupiając się bardziej na tradycyjnych potrawach. My podzieliliśmy się z nimi wiedzą gastronomiczną, bazującą na nowych trendach kulinarnych, które chętnie poznajemy i wdrażamy podczas zajęć lekcyjnych .