kampus.jpg
W kuchni bez granic wiekowych

W ramach wymiany doświadczeń międzypokoleniowych w zajęciach praktycznych na pracowni gastronomicznej wzięli udział studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku ze Starego Sącza. Młodzież klasy 3 TŻG pod opieką nauczyciela Doroty Kulig-Marcisz bardzo chętnie współpracowała z zaproszonymi gośćmi.

Wykonali m. in.:

- kwiat z buraka (carving),

- kwiat w żelu,

- cake poks (ciasteczkowe lizaki),

- ciasto w kształcie lalki – ,,Pani majowych łąk”.

Warsztaty międzypokoleniowe to ciekawa wymiana doświadczeń, receptur, oraz wspomnień z młodzieńczych lat. ,,Za moich czasów to było tak…” – zaczynały się opowieści, których bardzo przyjemnie się słuchało. Te niezwykłe chwile stanowiły dla wszystkich doskonałą okazję do wspólnego tradycyjnego biesiadowania, spędzenia wolnego czasu, a także gotowania i dekorowania.

 

Galeria zdjęć >>>