tatry1.jpg
Nowe trendy w sztuce kulinarnej

4 lutego w pracowni gastronomicznej odbyły się warsztaty kulinarne ,które prowadził znany szef kuchni  restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie  pan Kamil Tłuczek – reprezentant Polski  i zwycięzca w europejskim finale konkursu kulinarnego Bocuse d’Or  w norweskim Trondheim.

W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy 3TZG , wraz z nauczycielem Małgorzatą Zięba.

Wczoraj  na warsztatach szkoleniowych, skupiając się na cennych radach mistrza, wykonywaliśmy polędwiczki wieprzowe w musie drobiowym ze szpinakiem i musie drobiowo pieczarkowym z dodatkiem puree z marchwi , sosu demi glace w towarzystwie piklowanych buraczków zamkniętych w buraczano jabłkowej galaretce.

Wszystko wyglądało bajecznie pięknie , a jeszcze lepiej smakowało

Mogliśmy pracować u boku sławy świata kulinarnego, używając najnowocześniejszego sprzętu jaki jest  obecnie stosowany .

Nauczyliśmy się  bardzo dużo, podpatrzyliśmy wiele nowych technik  i zdobyliśmy wiele nowych umiejętności .

Dziękujemy bardzo  za pomoc w zorganizowaniu tych cudownych warsztatów  pani Joannie Grząbel -Mikulskiej i Dyrekcji szkoły.

 Galeria zdjęć >>>