4 lutego w pracowni gastronomicznej odbyły się warsztaty kulinarne ,które prowadził znany szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique w Rzeszowie pan Kamil Tłuczek – reprezentant Polski i zwycięzca w europejskim finale konkursu kulinarnego Bocuse d’Or w norweskim Trondheim.
W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy 3TZG , wraz z nauczycielem Małgorzatą Zięba.
Wczoraj na warsztatach szkoleniowych, skupiając się na cennych radach mistrza, wykonywaliśmy polędwiczki wieprzowe w musie drobiowym ze szpinakiem i musie drobiowo pieczarkowym z dodatkiem puree z marchwi , sosu demi glace w towarzystwie piklowanych buraczków zamkniętych w buraczano jabłkowej galaretce.
Wszystko wyglądało bajecznie pięknie , a jeszcze lepiej smakowało
Mogliśmy pracować u boku sławy świata kulinarnego, używając najnowocześniejszego sprzętu jaki jest obecnie stosowany .
Nauczyliśmy się bardzo dużo, podpatrzyliśmy wiele nowych technik i zdobyliśmy wiele nowych umiejętności .
Dziękujemy bardzo za pomoc w zorganizowaniu tych cudownych warsztatów pani Joannie Grząbel -Mikulskiej i Dyrekcji szkoły.