14 kwietnia odbył się Dzień Dawcy Szpiku Kostnego, zarejestrowanych zostało 37 potencjalnych dawców. W tym samym dniu odbył się też konkurs Wiedzy o Bezpieczeństwie Żywności, w którym miejsce 1 zdobyła uczennica kl.3 TŻG-Justyna Trzepak, 2 miejsce uczennica kl.3 TŻG-Danuta Kołodziej, miejsce 3 uczeń kl.1 TI- Sławomir Pietrzak. Gratulujemy!!!
15 kwietnia w Dniu Honorowego Dawcy Krwi, krew oddało 14 naszych uczniów (6300 ml).
W Dniach Zdrowia uczestniczył radny Sejmiku Województwa Małopolskiego pan Stanisław Pasoń.
W czasie trwania Dni Zdrowia w naszej szkole propagowaliśmy produkty pochodzenia ekologicznego, a były to:
-napój z serwatki i kiszonego ogórka z dodatkiem kopru
-sok ze świeżo wyciskanych jabłek
-ser twarogowy
-masło
-surówka z marchwi i jabłka
-chleb wieloziarnisty
-napój z maślanki z truskawkami.
Zaproszeni goście oraz uczniowie naszej szkoły mieli możliwość zapoznać się z recepturami wyżej wymienionych produktów jak również obserwować proces produkcji chleba i dokonywać degustacji wysokojakościowych surowców pochodzących z naszych regionów.