krak.jpg
01
Gru
„Dziki kąsek gajowego” - potrawa na wyróżnienie
Posted by Super User

18 listopada reprezentanci siedmiu szkół ponadgimnazjalnych prowadzonych przez Powiat Nowosądecki wzięli udział w I edycji Powiatowego Konkursu Kulinarnego „Dzikie Smaki Sądecczyzny” w Muszynie. Wszystkie drużyny przyrządzały potrawy z mięsa dzika.  Jury - specjaliści z zakresu gastronomii -  oceniało nie tylko smak potraw, ale też ich wygląd i prezentację.  Naszą szkołę w szrankach konkursowych reprezentowali: Joanna Stafińska i Marcin Szkaradek, którzy pod kierunkiem pani Doroty Kulig-Marcisz  przygotowali  potrawę „Dziki kąsek gajowego”  (wyróżnienie w konkursie). Zaznaczyliśmy swoją obecność także występem niezawodnych sygnalistów myśliwskich, wszak dzika trzeba upolować, zanim będzie można go przyrządzić.

Zobacz>>>