Dnia 19.11.2015 roku klasa II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych grupa II pod opieką p. Beaty Łęczyckiej udała się na wycieczkę zawodową do pięciogwiazdkowego Hotelu Heron w Siennej.
Dzięki uprzejmości właściciela i personelu młodzież mogła zwiedzić tak piękny hotel. Pani kierownik marketingu przedstawiła nam kompleksową ofertę hotelu. Młodzież mogła zwiedzić sale konferencyjne, trzy restauracje znajdujące się w hotelu, poznać strukturę i wyposażenie pokoi standardowych i apartamentów, a także zwiedziła SPA, w którym pani kosmetolog przedstawiła szeroką ofertę świadczonych usług.
Po części gastronomicznej oprowadził nas kierownik sali, który pokazał zaplecze kuchenne wyposażone w najnowszy i najwyższej klasy sprzęt gastronomiczny oraz chętnie i wyczerpująco odpowiadał na pytania uczniów. W części gastronomicznej mieści się też mała cukiernia, w której uczniowie mogli zdegustować lody rabarbarowe i pralinki tam wykonywane.
Wszyscy byliśmy bardzo zafascynowani. Wycieczka była bardzo interesująca i pouczająca.