Dnia 7 marca odbyła się lekcja otwarta: ,,Fantazyjne dekoracje potraw” prowadzona przez nauczyciela przedmiotów zawodowych gastronomicznych Dorotę Kulig-Marcisz połączona z warsztatami dla uczniów gimnazjum z Gołkowic. W zajęciach praktycznych uczestniczyła dyrekcja naszej szkoły: Grzegorz Skalski i Angelika Duda. Pod ich bacznym okiem gimnazjaliści wykonywali wspaniałe dekoracje, garnirując muffinki i desery zestalane na zimno oraz wycinając kwiatki z marchwi i rzodkiewek. Dyrekcja również ujawniła swoje talenty kulinarne - ozdobione słodkości wywołały podziw i uznanie.
Przed warsztatami zaproszeni goście degustowali zupę krem z pływającym łabędziem, tartinki z biedronką oraz inne smakołyki, które pomogły przygotować klasy żywieniowe: ITŻG i IITŻG.
Udekorowane słodkości oraz piękne kwiaty z marchwi i rzodkiewek uczniowie gimnazjum zabrali ze sobą do domu.
Kolejna edycja warsztatów już wkrótce.
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych gimnazjalistów.