W październikową środę (11.10.) kl. II TŻiUG pod opieką nauczycielek przedmiotów zawodowych ( Doroty Kulig- Marcisz i Małgorzaty Zięby) w ramach wycieczki zawodowej zwiedziła Hotel Czarny Potok ****, Piekarnię ,,Sekuła" w Krynicy- Zdroju oraz Ogrody biblijne w Muszynie.
Uczniów zachwyciła nowoczesna aranżacja hotelu oraz wyposażenie kuchni, restauracji, magazynów, baru, pokojów oraz części spa.
Zapoznali się z asortymentem dań i napojów oraz zasadami room servicu. Z bezpośredniej rozmowy z szefem kuchni, kelnerami i barmanami poznawali plusy i minusy pracy w gastronomii.
W piekarni ,,Sekuła " obserwowali proces produkcji chleba i innych wypieków, począwszy od poboru surowców, wyrabiania, formowania, poprzez wypiek, pakowanie i odbiór pieczywa. Spacer przez Ogrody biblijne był zetknięciem zwyczajności z pięknem przyrody i sfery sacrum.