Dnia 16 listopada 2017 roku w Zespole Szkół w Muszynie odbył się II Powiatowy Konkurs Kulinarny pod nazwą „ Dzikie Smaki Sądecczyzny”. Organizatorem konkursu było Starostwo Powiatowe w Nowym Sączu i Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Nowym Sączu.
Patronat honorowy objął Starosta Nowosądecki Marek Pławiak i Przewodniczący Komisji i Sportu Stanisław Sułkowski.
Tematem przewodnim było przygotowanie głównego dania z mięsa z tuszki bażanta.
Do konkursu przystąpiło 7 szkół Powiatu Nowosądeckiego w zespołach składających się z dwóch uczniów, którzy przygotowywali potrawę z bażanta.
Jury oceniało smak potrawy, estetykę podania, technikę wykonania, a także sposób prezentacji i pomysłowość. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy III TŻiUG w składzie Klaudia Wojtas i Marek Rembiasz, którzy pod kierunkiem pani Beaty Łęczyckiej przygotowali potrawę „ Bażancie oczko z przytupem leśnym.” Za wykonanie potrawy otrzymali wyróżnienie.