Tegoroczne Dni Zdrowia w naszej szkole trwały 2 dni. W pierwszym – 24 kwietnia – nasi uczniowie oraz gimnazjaliści, którzy przybyli na dzień otwarty, zapoznali się z treścią plakatów o zdrowym odżywianiu wykonanych przez klasę II TŻG.
Młodzież miała możliwość degustacji produktów pochodzących z gospodarstw ekologicznych oraz poznania zasad właściwego stylu życia także w oparciu o materiały edukacyjne, którymi wsparli nas Państwowa Inspekcja Sanitarna z Nowego Sącza oraz Instytut Żywności i Żywienia z Warszawy.
W czwartek, 26 kwietnia odbył się wewnątrzszkolny Konkurs Wiedzy Teoretycznej o Zdrowym Żywieniu z okazji Światowego Dnia Zdrowia. W tym roku przyświecało nam hasło: „Zdrowie dla wszystkich”, zgodnie z którym każdy człowiek powinien mieć możliwość zachowania jak najlepszej kondycji fizycznej i zdrowotnej. Pytania konkursowe były ściśle związane z tematyką prozdrowotną, promującą zdrowy tryb życia. Organizatorami konkursu były: Beata Łęczycka, Dorota Kulig-Marcisz, Małgorzata Zięba.
Wyniki konkursu:
Bezkonkurencyjne okazały się uczennice Technikum żywienia i usług gastronomicznych, które osiągnęły najlepsze wyniki:
I miejsce Agata Olszowska klasa III
II miejsce Aleksandra Kozik klasa III
III miejsce Magdalena Dorula klasa II
Gratulujemy!!