„ Potrawy z ziemniaka” - pod tym hasłem dnia 11.09.2018 w naszej pracowni żywienia, klasa III TŻG wykonywała popisowe dania z ziemniaków w ramach Top-Cheff.
Obie grupy wykazały się pomysłowością i kreatywnością w przygotowaniu i sposobie podania wymyślonych przez siebie potraw.
Grupa 1 pod nadzorem p. Beaty Łęczyckiej przygotowała:
- Pierogi z ciasta ziemniaczanego z farszem pieczarkowym i z dipem czosnkowym
- Kolorową sałatkę z ziemniakami
- Zapiekankę z kurczakiem na puree ziemniaczano-kukurydzianym
- Tarteltki ziemniaczane z serem.
Grupa 2 pod nadzorem p. Doroty Kulig-Marcisz przygotowała:
- Pierogi ziemniaczane z kapustą
- Ziemniaczki faszerowane serem i boczkiem z sosem czosnkowym
- Roladę ziemniaczaną z kapustą
- Omlet ziemniaczany z dodatkiem warzyw cebulowych i owocowych.
Wszystkie potrawy były smaczne, ciekawe i oryginalne.