W drugiej połowie września (17.09.) w ramach zajęć z pracowni gastronomicznej, tym razem klasa II TŻiUG pod opieką nauczycieli Doroty Kulig - Marcisz i Małgorzaty Zięby samodzielnie przygotowała popisowe potrawy. Tematem przewodnim był ziemniak.
Hasło ćwiczeń ,,Ziemniak - król polskich stołów". Młodzież wykazała się olbrzymią pomysłowością, uczniowie zaprojektowali samodzielnie potrawy, przygotowali, zaprezentowali i omówili wartości odżywcze.
Dania były wyśmienite i miały oryginalne nazwy :
- wybuchowy ziemniak z nutą słodkości,
- rolowany ziemniak z farszem pieczarkowym w towarzystwie świeżej marchwi,
- smakowity kąsek z sosem musztardowo – śmietankowym,
- warzywna fantazja,
- jesienna rozkosz.
Wszystkim bardzo gratulujemy i cieszymy się, że mamy utalentowaną młodzież. Smakowitych wrażeń podczas oglądania fotografii z zajęć :-)