Dnia 13 grudnia w ZSP odbył się konkurs gastronomiczny „Aranżacje stołów bożonarodzeniowych”, w którym wzięły udział wszystkie klasy o profilu żywieniowym – 5 zespołów:
- Klasa 1 TŻiUG - Łatka Kinga i Plata Karolina
- Klasa 2 TŻiUG – Olszowska Agata i Kozik Aleksandra
- Klasa 3 TŻiUG – Biel Monika i Pietrucha Klaudia
- Klasa 4 TŻiUG – Bober Kinga i Janiczek Karolina
- Klasa 4 TŻiUG/TiŻ – Gałęziowska Jolanta, Janczak Michał
Konkurs został zorganizowany przez nauczycieli przedmiotów gastronomicznych: mgr Beatę Łęczycką, mgr Małgorzatę Ziębę, mgr inż. Dorotę Kulig-Marcisz
Prace konkursowe oceniała komisja w składzie:
- dyr Grzegorz Skalski
- wice-dyr Angelika Duda
- wice-dyr Michał Bulzak
- mgr Katarzyna Zaczyk
Pomysłów na dekoracje nie brakowało. Uczniowie z wielką starannością przygotowali stoły świąteczne, które wzbudzały podziw i zachwyt. Młodzi wykazali się znajomością zasad nakrywania stołów, kreatywnością i wielkim smakiem estetycznym. Celem tego konkursu było nie tylko sprawdzenie umiejętności uczniów, ale przede wszystkim kultywowanie elementów tradycji związanych ze świętami Bożego Narodzenia. Komisja miała „pewne” trudności z oceną, ponieważ poziom był naprawdę wysoki i wyrównany.
I miejsce zdobyła klasa 4 TŻiUG / TIŻ
II miejsce zajęła klasa 4 TŻiUG
Na III miejscu znalazła się klasa 2 TŻiUG
IV i V miejsce ex aequo - klasa 3 TŻiUG i kl 1 TŻiUG
A na koniec wspólne pamiątkowe zdjęcie